Om Stamsaas Gruppen

Stamsaas Gruppen estår i dag av tre moderne bilanlegg, alle oppført i perioden 2011 – 2016. Stamsaas Gruppen er forhandler av bilmerkene Ford, Mitsubishi, MINI og BMW og har agentur for SIXT bilutleie i Østfold.

Stamsaas Gruppen administreres av Stamsaas Holding AS, våre bilforretninger befinner seg på følgende adresser.

Fredrikstad (Ford/BMW), Moss (Ford/BMW/MINI) og Sarpsborg (Ford/BMW/Mitsubishi). Stamsaas Gruppen er forhandler av bilmerkene Ford, Mitsubishi, MINI og BMW.

 

Historikk

Stamsaas bærer navnet etter grunnleggeren Johan Stamsaas som startet bilforretningen i Sarpsborg i 1920. Ti år senere, i 1930 blir Stamsaas tildelt Ford-agenturet for Sarpsborg med omliggende områder, med tillegg av indre Østfold.

På 50-tallet startet Carl Wilhelm Erichsen som selger og ble etterhvert salgssjef. I 1956 trekker grunnleggeren Johan Stamsaas seg ut av firmaet og Carl Wilhelm Erichsen overtar aksjemajoriteten og blir daglig leder 1962. I løpet av 60-årene arbeider bilforretningen seg frem til å bli markedsleder i Sarpsborgdistriktet.

I 2001 satser man videre med Stamsaas butikker i Fredrikstad og Moss  og sammen med butikken i Sarpsborg gjør dette til en av Norges største Ford-forhandlere sett i forhold til markedsstørrelse.

Ved overtagelsen av Saga Auto  i 2003 får Stamsaas et nytt merke i porteføljen; Mitsubishi.

I august 2011 flyttet Sarpsborgavdelingen inn i nye lokaler i Johan Gundersensvei 2.

1. juni 2012 overtok Stamsaas Bilutleie As franchiset på Sixt Bilutleie på SIXT Bilutleie i Østfold med utleiekontorer på
Moss Lufthavn Rygge, Moss, Sarpsborg og Fredrikstad.
Selskapet har, pr. juli 2012, 4 ansatte og ca 100 biler i sin utleiepark. Omsetningen forventes å ligge på ca 10 millioner pr år.

1. juli 2012 overtok Stamsaas Gruppen to BMW butikker fra Bilia  i Moss og i Fredrikstad. Samtidig fikk Stamsaas Gruppen agenturet for BMW i Østfold med salg og Service av BMW fra eget anlegg også i Sarpsborg. Med denne overtakelsen fikk Stamsaas Gruppen 37 nye medarbeidere og med en forventet omsetning på over 700 millioner pr år. Stamsaas Gruppen er med det en ledende bilforhandler i Østfold.